Home » Blogs » Trainen met je Huisdier: 4 Leuke Oefeningen

Trainen met je Huisdier: 4 Leuke Oefeningen

geschreven door

in

Krachttraining is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Maar wist je dat je je huisdier kunt betrekken bij je workouts? Het combineren van je liefde voor trainen met de zorg voor je huisdier kan niet alleen leuk zijn, maar het kan ook je motivatie verhogen, je helpen je doelen te bereiken en je band met je huisdier versterken.

Trainen met je Huisdier een parcour

1. Gewicht Gebruiken

Als je een kat of een kleine hond hebt, kun je ze gebruiken als ‘gewichten’ voor je oefeningen. Probeer bijvoorbeeld een reeks lunges of squats te doen terwijl je je huisdier stevig vasthoudt. Door het extra gewicht toe te voegen, verhoog je de intensiteit van je workout en train je verschillende spiergroepen tegelijkertijd.

Houd wel rekening met dat het leuk moet blijven voor je huisdier! Hou het diervriendelijk!

2. Partner Push-Up

Push-ups zijn een uitstekende manier om je bovenlichaam te versterken, en je huisdier kan een perfecte trainingspartner zijn. Plaats je hond of kat voor je terwijl je push-ups doet, en elke keer dat je jezelf omhoog duwt, kun je je huisdier zachtjes aanraken of een kusje geven. Dit maakt de oefening niet alleen leuker, maar het kan ook helpen om je gemotiveerd te houden.

Trainen met je huisdier

3. Cardio Parcour

Als je een actieve hond hebt, overweeg dan om samen een parcour op te zetten in je achtertuin. Door over obstakels te springen, door tunnels te rennen en rond pionnen te zigzaggen, is het niet alleen zomaar cardio, maar stimuleer je ook de fysieke activiteit van je huisdier. Dit is een leuke en uitdagende manier om zowel jou als je huisdier in vorm te houden.

4. Resistance Band

Resistance bands zijn een fantastisch hulpmiddel voor krachttraining, en je kunt ze gemakkelijk integreren in je workout met je huisdier. Bind een weerstandsband om je middel en laat je hond je voortrekken terwijl je weerstand biedt. Dit zal niet alleen je been- en bilspieren versterken, maar het zal ook een leuke manier zijn om buiten te trainen en quality time door te brengen met je huisdier.

Trainen met je huisdier

Trainen met je huisdier is helemaal niet zo buitengewoon. Er zijn veel mogelijkheden en het geeft je vaak meer motivatie dan de sportschool. Hou er wel rekening mee dat dieren ook gevoel hebben, en dat de training diervriendelijk verloopt.

Conclusie:
Krachttraining hoeft niet saai te zijn, en met de toevoeging van je huisdier wordt het alleen maar leuker en uitdagender. Door je huisdier te betrekken bij je workouts, versterk je niet alleen je spieren, maar ook de band tussen jou en je trouwe metgezel!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *