Home » Blogs » Dierenvoeding – Gratis tips en voedingsschema

Dierenvoeding – Gratis tips en voedingsschema

Het voeden van uw geliefde hond of kat is een van de belangrijkste aspecten van hun verzorging. De juiste dierenvoeding draagt niet alleen bij aan hun algehele gezondheid, maar helpt ook bij het handhaven van een gezond gewicht, een glanzende vacht, en een sterk immuunsysteem. Maar met zoveel beschikbare opties en tegenstrijdige adviezen, kan het moeilijk zijn om te bepalen wat en hoeveel u uw huisdier moet voeren. Daarbij kan het ook voorkomen dat jij net eigenaar bent geworden van een kitten of puppy. In deze blog krijg je gratis tips over dierenvoeding en op het einde voorzien wij jou van een gratis voedingsschema.

Gratis tips over Dierenvoeding

Het belang van gebalanceerde dierenvoeding.

Net als mensen hebben honden en katten een uitgebalanceerd dieet nodig dat rijk is aan eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Elke levensfase – van speelse pup of kitten tot senior huisdier – heeft zijn eigen specifieke voedingsbehoeften. Puppies en kittens hebben bijvoorbeeld meer calorieën en voedingsstoffen nodig om hun groei en ontwikkeling te ondersteunen, terwijl oudere huisdieren baat kunnen hebben bij voeding die hun gewrichten ondersteunt en hun stofwisseling op peil houdt.

Hoeveel moet ik mijn huisdier voeren?

Een veelgestelde vraag onder huisdiereigenaren is hoeveel voer hun hond of kat dagelijks nodig heeft. De hoeveelheid hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, gewicht, activiteitenniveau en gezondheidstoestand. Overvoeding kan leiden tot obesitas en gerelateerde gezondheidsproblemen, terwijl ondervoeding kan resulteren in een gebrek aan essentiële voedingsstoffen.

Puppy en kitten samen

FAQ: Dierenvoeding voor kittens en puppy’s

Waarom hebben kittens en puppy’s speciale voeding nodig?

Kittens en puppy’s hebben een snellere groei en ontwikkeling dan volwassen dieren. Speciale voeding voorziet in hun hogere behoefte aan energie, eiwitten en specifieke voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde groei, sterke botten, spieren en een goed immuunsysteem.

Wat maakt kittenvoeding anders dan voeding voor volwassen katten?

Kittenvoeding bevat meer vet en eiwitten om hun snelle groei en energieverbruik te ondersteunen. Het bevat ook vaak taurine, een essentieel aminozuur voor de gezondheid van het hart en het gezichtsvermogen van katten.

Verschilt puppyvoeding per ras of grootte?

Ja, puppyvoeding wordt vaak afgestemd op de behoeften van verschillende rassen en groottes. Grote rassen hebben bijvoorbeeld andere voedingsbehoeften dan kleine rassen om een gezonde bot- en gewrichtsontwikkeling te garanderen.

Wanneer kan ik mijn kitten of puppy overschakelen op volwassen voeding?

De overgang naar volwassen voeding kan het beste geleidelijk gebeuren, meestal rond de leeftijd van 1 jaar voor zowel kittens als puppy’s. Raadpleeg uw dierenarts voor advies over het juiste moment en de beste manier om de overgang te maken.

Kan ik mijn kitten of puppy gewoonlijk menselijk voedsel geven?

Menselijk voedsel is niet altijd geschikt voor kittens en puppy’s. Sommige voedingsmiddelen kunnen zelfs giftig zijn voor hen. Het is het beste om speciaal samengestelde dierenvoeding te geven die voldoet aan hun specifieke voedingsbehoeften.

Hoe weet ik hoeveel ik mijn kitten of puppy moet voeren?

De aanbevolen hoeveelheid voeding staat meestal vermeld op de verpakking van de dierenvoeding, maar kan variëren afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en het activiteitenniveau van uw huisdier. Uw dierenarts kan u helpen bij het bepalen van de juiste portiegrootte voor uw kitten of puppy.

Genoeg gelezen?
Mijn kitten of puppy is een kieskeurige eter. Wat kan ik doen?

Kieskeurig eetgedrag kan verschillende oorzaken hebben. Probeer verschillende smaken en texturen van dierenvoeding uit, of raadpleeg uw dierenarts voor advies. Soms kan een medische aandoening ten grondslag liggen aan kieskeurig eetgedrag.

Is het nodig om mijn kitten of puppy supplementen te geven?

In de meeste gevallen is het niet nodig om supplementen te geven als uw kitten of puppy een complete en uitgebalanceerde voeding krijgt. Raadpleeg uw dierenarts voordat u supplementen geeft, omdat overmatige inname van bepaalde voedingsstoffen schadelijk kan zijn.

Het gratis voedingsschema: Uw Gids voor juiste porties

Om u te helpen bij het verstrekken van de juiste hoeveelheid voer aan uw huisdier, hebben we een uitgebreid voedingsschema opgesteld. Dit schema biedt een gedetailleerd overzicht van de aanbevolen hoeveelheden voer voor honden en katten van verschillende leeftijden en gewichten. Het voedingsschema is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen om ervoor te zorgen dat uw huisdier de juiste voeding krijgt voor een gezond en gelukkig leven.

Wat moet je ervoor doen?

 1. Vul onderstaand formulier in

  Vul jouw Naam en Achternaam in.
  Vervolgens vul jouw E-mail in.

 2. Belangrijk: Niet vergeten het vakje aan te vinken.

  Door toestemming te geven kunnen wij jou voortaan voorzien van de beste e-mails en ben je meteen op de hoogte van belangrijke nieuwtjes.

 3. Klik op “Download”

  Door op “Download” te klikken verwijzen wij jou door naar de download pagina waarop het gratis voedingsschema te vinden is.

 4. Et voilà

  Je kunt nu gebruik maken van het gratis voedingsschema. Geen dank hè!


Download – Gratis voedingsschema
Vul je e-mail in en download ons gratis voedingsschema.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Geef je ons toestemming om voortaan marketing e-mails van ons te ontvangen?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *