Home » Blogs » Asielkat adopteren? Zo doe je dat!

Asielkat adopteren? Zo doe je dat!

Het besluit om een huisdier te adopteren is een van de meest nobele acties die je kan maken. En als het gaat om het verwelkomen van een nieuwe katachtige met open armen, is het adopteren van een asielkat een goede eerste keuze, je krijgt hierdoor ook heel wat verantwoordelijkheid! In dit bekijken we waarom het adopteren van een asielkat zo’n geweldige beslissing is en verwijs ik je naar hoe je kan adopteren kan doen.

Over het hoofd gezien

Asielkatten zijn vaak over het hoofd gezien, maar ze hebben net zoveel liefde te bieden als elke andere kat. Deze katten belanden vaak in asielen door verschillende omstandigheden. Ze zijn misschien achtergelaten, verloren of zelfs mishandeld. Ondanks hun verleden zijn ze veerkrachtig en klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen in jouw huis.

Asielkatten die samen wat eten

Persoonlijk ontwikkeld

Een van de grootste voordelen van het adopteren van een asielkat is dat je niet alleen een dier een tweede kans geeft, maar ook een metgezel voor jezelf krijgt. Asielkatten zijn vaak al volwassen en hebben hun persoonlijkheid ontwikkeld, waardoor het gemakkelijker is om te weten welke kat het beste bij jou en je levensstijl past.

Vaccinaties

Bovendien zijn asielkatten vaak al gesteriliseerd of gecastreerd en hebben ze hun basisvaccinaties gehad, wat betekent dat je meteen kunt genieten van het gezelschap van je nieuwe harige vriend zonder je zorgen te hoeven maken over deze administratieve taken. Dit maakt het adoptieproces soepeler en biedt een vlotte overgang naar het leven in je huis. Wat reden van de Dierenbescherming om te vaccineren: ziektes.

Ziektes zoals:

  • Kattenziekte
  • Niesziekte
  • Hondsdolheid
  • Feline leukemie virus

Dit is natuurlijk de enige reden om te vaccineren, ziektes voorkomen! En ja, katten kunnen ook hondsdolheid krijgen! Naar mijn mening zou ik niet eens redenen moeten geven om te vaccineren, of het nu gaat om mensen of dieren.

Mooie witte asielkat

Adoptie

Door te kiezen voor adoptie geef je niet alleen een dier een thuis, maar creëer je ook ruimte in het asiel voor andere katten die hun hulp echt nodig hebben. Het is een kettingreactie die levens verandert, zowel voor de asielkat als voor de adoptant.

Verder zijn er veel bekende mensen over de hele wereld die dieren uit het asiel hebben geadopteerd, bekende mensen zoals:

Ariana Grande (zangeres), Chris Evans (acteur), maar als Nederlands voorbeeld kan ik Marieke Elsinga (Q-music) ook benoemen!

Dus, als je eraan denkt om een nieuwe kat in je leven te verwelkomen, overweeg dan om een kijkje te nemen bij je lokale dierenasiel. Daar wacht misschien wel de perfecte metgezel op je, klaar om je hart te veroveren en je leven te verrijken op manieren die je je nooit had kunnen voorstellen.

Het adopteren van een asielkat is niet alleen een beslissing voor vandaag, maar voor een leven lang vol liefde, genegenheid en geluk. Het is een keuze die niet alleen het leven van de kat transformeert, maar ook dat van jou.

Meer lezen over asielkatten? Lees dan het blog met tips over hoe je adoptie snel kan bevorderen!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *