Home » Blogs » Dier uit het asiel, wat er gebeurd als er niet wordt geadopteerd!

Dier uit het asiel, wat er gebeurd als er niet wordt geadopteerd!

Een dier uit het asiel heeft al veel meegemaakt, daarom is de kans groot dat mensen liever een jonge pup in huis nemen. Wat gebeurd er dan als een dier uit het asiel niet wordt geadopteerd? In dit blog ga ik die vraag beantwoorden en het volgende komt erin voor:

  • Redder in nood!
  • Diverse groep dieren
  • Loyaliteit
  • Wat gebeurd er als een dier uit het asiel niet wordt geadopteerd?

Redder in nood!

De meeste dieren in asielen hebben een verleden van verwaarlozing, verlatenheid of zelfs mishandeling. (Niet de soort mishandeling dat wordt geclaimd door eurovisie, wat Joost Klein zogenaamd zou hebben gedaan, schande!) Jij kan de redder in nood zijn voor een dier bij jou in de buurt!

Diverse groep dieren

Asielen zijn de thuisbasis van een diverse groep dieren. Van jonge puppy’s en kittens tot volwassen honden en katten van alle leeftijden en rassen. Wat je voorkeur ook is, de kans is groot dat je een dier vindt dat perfect past bij jouw gezin en levensstijl. Of je nu op zoek bent naar een speelse hond voor avonturen buitenshuis of een rustige viervoeter voor gezellige avonden thuis, er is voor elk wat wils in het asiel. Volgens de dierenbescherming zijn er momenteel 800 dieren in opvang. Genoeg keuze zou ik zeggen!

dier uit asiel. Hond kijkt naar andere hond in kooi.

Loyaliteit

Maar het adopteren van een dier uit het asiel gaat niet alleen over het vinden van een huisdier; het gaat over het vinden van een vriend voor het leven. Dieren uit het asiel zijn vaak dankbaar voor de liefde en zorg die ze ontvangen en zullen je belonen met onvoorwaardelijke loyaliteit en genegenheid. Ze zullen je leven verrijken op manieren die je je nooit had kunnen voorstellen en zullen voor altijd een speciaal plekje in je hart innemen.

Kortom, het adopteren van een dier uit het asiel is niet alleen een daad van vriendelijkheid en mededogen; het is een daad van liefde en verrijking. Het is een kans om een verschil te maken in het leven van een dier en om zelf onvoorwaardelijke liefde en vreugde te ervaren. Dus waar wacht je nog op? Breng wat vreugde in je leven en adopteer vandaag nog een dier uit het asiel!

Wat gebeurd er als een dier uit het asiel niet wordt geadopteerd?

Er zijn een aantal mogelijkheden:

  • Langdurig verblijf: Bij een aantal dierenasielen zullen de dieren eeuwig blijven. Dit komt doordat er geen geschikte adoptant wordt gevonden.
  • Permanente opvang: Dieren die moeilijk plaatsbaar zijn, zoals oudere dieren, worden overgebracht naar permanente opvangcentra. Deze faciliteiten bieden een omgeving waar de dieren kunnen leven zonder de druk van adoptie.
  • Euthanasie: Je was waarschijnlijk al bang voor dit. Helaas, euthanasie is de minst fijne optie op de lijst. Alleen als laatste optie wordt euthanasie overwogen.

Meer lezen over dieren uit het asiel? Lees dan het blog over dieren uit het asiel en waarom adoptie nodig is.

dier uit asiel. Hond die in een bench in het asiel zit.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *