Home » Blogs » Gezinshonden: 5 kindvriendelijke grote hondenrassen

Gezinshonden: 5 kindvriendelijke grote hondenrassen

Het kiezen van de juiste hond voor je gezin is een belangrijke beslissing, vooral wanneer je kinderen hebt. In een vorige blog hebben we bekeken welke hondenrassen geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Maar ben je opzoek naar een grote hond? In deze blog bespreken we vijf kindvriendelijke grote hondenrassen: de Newfoundlander, Golden Retriever, Labrador Retriever, Bernese Berghond, en Sint-Bernard.

Kind met labrador

Newfoundlander

De Newfoundlander, ook wel bekend als de ‘nanny hond’, staat bekend om zijn zorgzame en beschermende karakter. Deze gigantische, pluizige honden zijn uitzonderlijk vriendelijk en geduldig, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. Newfoundlanders zijn bovendien uitstekende zwemmers en hebben een natuurlijke aanleg om mensen in nood te helpen, wat hen tot geweldige honden maakt bij buitenactiviteiten rond water. Daarnaast geeft Euro-Premium aan dat deze honden niet agressief worden tegen vreemde mensen, waardoor je gemakkelijk bezoek kunt ontvangen. Andere voordelen van dit kindvriendelijke grote hondenras zijn:

De zorg voor een Newfoundlander vereist wel wat inspanning, gezien hun grootte en de hoeveelheid vachtverzorging die nodig is. Regelmatig borstelen en voldoende lichaamsbeweging zijn essentieel om deze reuzen gezond en gelukkig te houden.

Golden Retriever

Golden Retrievers zijn een van de meest populaire hondenrassen ter wereld, en niet zonder reden. Ze zijn bekend om hun vriendelijke, betrouwbare en intelligente aard. Deze honden zijn uitzonderlijk goed met kinderen en genieten van gezinsactiviteiten zoals wandelen, rennen en spelen in de tuin. Hun gehoorzaamheid en trainbaarheid maken hen ook een uitstekende keuze voor gezinnen die voor het eerst een hond nemen. Voordelen van dit hondenras zijn:

 • Vriendelijk: Golden Retrievers zijn zeer sociaal en liefdevol.
 • Intelligent: Ze zijn gemakkelijk te trainen en passen zich snel aan nieuwe situaties aan.
 • Speels: Ze houden van spelen en activiteiten, wat hen geweldige speelkameraadjes maakt.

Regelmatige beweging en mentale stimulatie zijn belangrijk voor Golden Retrievers om te voorkomen dat ze zich vervelen en destructief gedrag vertonen. Bovendien moeten hun dikke vachten regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen.

Labrador Retriever

Daarnaast zijn Labrador Retrievers beroemd om hun vriendelijke en enthousiaste persoonlijkheid. Ze zijn buitengewoon sociaal en staan bekend om hun geduld en speelsheid, wat hen ideaal maakt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Labs zijn intelligent en gemakkelijk te trainen, wat hen geschikt maakt voor gezinnen die een actieve en interactieve hond zoeken. Voordelen van dit hondenras zijn:

 • Sociaal: Labradors zijn zeer vriendelijk en goed met andere dieren en mensen.
 • Energiek: Ze hebben veel energie en houden van spelen en buitenactiviteiten.
 • Trainbaar: Hun intelligentie en verlangen om te behagen maken hen makkelijk te trainen.

Labradors hebben veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Regelmatige wandelingen, speeltijd en mentale stimulatie zijn essentieel om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen.

Vriendinnen van mij hebben een kruising tussen een Labrador en Golden Retriever. Dit is een populaire kruising en wat mij betreft de perfecte! Deze honden zijn erg lief, energiek en zachtaardig. Ik ervaar deze kruising als de perfecte gezinshond!

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een grote, zachtaardige reus die bekend staat om zijn geduldige en aanhankelijke aard. Ze zijn loyaal, vriendelijk en gaan goed om met kinderen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor gezinnen. Berners houden van buitenactiviteiten en zijn bijzonder dol op koud weer, wat hen perfecte metgezellen maakt voor gezinnen die graag buiten zijn. Voordelen van dit hondenras zijn:

 • Geduldig: Berner Sennenhond zijn zachtaardig en tolerant.
 • Loyaal: Ze zijn zeer loyaal aan hun gezin en beschermen hen zonder agressief te zijn.
 • Actief: Ze houden van buitenactiviteiten, vooral in koudere klimaten.

De verzorging van een Berner Sennenhond omvat regelmatige borstelsessies vanwege hun dikke vacht en voldoende lichaamsbeweging om hen gezond te houden. Hun kalme en vriendelijke aard maakt hen tot een waardevolle toevoeging aan elk gezin.

Sint-Bernard

Tot slot staan Sint-Bernards bekend om hun zachte en zorgzame karakter, ondanks hun enorme formaat. Deze honden zijn geduldig en vriendelijk, en ze staan erom bekend goed om te gaan met kinderen van alle leeftijden. Sint-Bernards zijn kalm en houden van gezelschap, waardoor ze perfecte gezelschapshonden zijn voor gezinnen. Voordelen van dit hondenras zijn:

 • Zacht: Sint-Bernards zijn vriendelijk en geduldig.
 • Kalme inborst: Ze zijn over het algemeen rustig en gemakkelijk in de omgang.
 • Beschermend: Hoewel ze vriendelijk zijn, hebben ze een beschermend instinct.

Sint-Bernards hebben regelmatige beweging nodig, maar ze zijn vaak tevreden met rustige wandelingen en speeltijd in de tuin. Hun dikke vacht vereist ook regelmatig borstelen om klitten en vuil te verwijderen.

Veel van deze hondenrassen hebben dikke vachten die regelmatig borstelen vereisten. De FURminator voor langharige honden hebben gepatenteerde kammen die ontwikkeld zijn om diep onder de bovenvacht te komen en daar zachtjes de ondervacht en losse haren te verwijderen.

Al met al kunnen grote hondenrassen geweldige toevoegingen zijn aan gezinnen met kinderen, dankzij hun geduldige, vriendelijke en beschermende aard. De Newfoundlander, Golden Retriever, Labrador Retriever, Bernese Berghond, en Sint-Bernard zijn allemaal uitstekende keuzes voor gezinnen die op zoek zijn naar een grote kindvriendelijke hondenrassen.

Wilt u ook meer weten over kindvriendelijke hondenrassen?

Welk van deze grote kindvriendelijke hondenrassen past het best bij uw gezin? Laat het in de reacties weten!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *