Home » Blogs » Met je hond op vliegvakantie naar Italië

Met je hond op vliegvakantie naar Italië

geschreven door

in

Het plannen van een vakantie is altijd spannend, maar als je besluit om je hond mee te nemen naar Italië, wordt de ervaring nog onvergetelijker. Italië, met zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en hondvriendelijke houding, is de perfecte bestemming voor huisdiereigenaren die hun viervoeter niet achter willen laten. In deze blog bespreken we hoe je een vliegvakantie naar Italië met je hond onvergetelijk maakt.

vakantie Italië met hond
Vakantie italie met hond

Voorbereiding is de sleutel tot succes

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker wanneer je met je hond op reis gaat. Zorg ervoor dat je hond voorzien is van een EU-dierenpaspoort, en controleer of alle vaccinaties, waaronder de rabiësvaccinatie, up-to-date zijn. Daarnaast is het belangrijk om bij de luchtvaartmaatschappij na te gaan wat hun specifieke eisen zijn voor het reizen met huisdieren.

Het kiezen van een hond vriendelijke verblijfplaats

Italië biedt een schat aan hondvriendelijke accommodaties, van gezellige B&B’s tot luxe hotels. Zorg ervoor dat je een accommodatie kiest waar honden welkom zijn en controleer of er speciale voorzieningen zijn voor je viervoeter. Door te kiezen voor een verblijfplaats die je hond verwelkomt, zorg je voor een comfortabele en stressvrije ervaring voor jullie beiden.

Benodigde tijd: 10 minuten

Opzoek naar een leuke camping in Italië waar je hond ook welkom is?

 1. Zoek op ANWB

  Klik op deze link naar ANWB.

 2. Vul de bestemming in

  Heb je geen voorkeur voor een gebied? verander dan niks aan de bestemming.
  Heb je wel voorkeur vul dan op de plek van ‘Italie’ in naar wel gebied je wil. Bijvoorbeeld: ‘Gardameer met hond’.

 3. Vul de vertrek en aankomst data in

  Heb geen specifieke data? Vul dan niks in.

 4. Zoek jouw camping

  Heb je alles ingevuld klik dan op ‘Zoeken’

 5. Kies jouw perfecte camping

  Kies uit de vele campings jouw favoriet!

Samen Italië ontdekken

Eenmaal aangekomen in Italië, staat je een wereld aan mogelijkheden open om samen met je hond te verkennen. Van de groene heuvels van Toscane tot de zonovergoten stranden van Sicilië. Italië is de perfecte speeltuin voor jou en je hond. Vergeet niet altijd water en een draagbare drinkbak mee te nemen. Zo zorg je ervoor dat je hond gehydrateerd blijft tijdens jullie avonturen.

Net als vele andere hondeneigenaren die je voorgingen, zul je merken dat Italië een geweldige bestemming is voor een vakantie met je hond. Hun positieve ervaringen, vaak gedeeld in recensies en op sociale media, laten zien hoe gastvrij en toegankelijk dit land is voor onze viervoetige vrienden. Dit soort verhalen inspireert en motiveert, en toont aan dat een reis naar Italië met je hond niet alleen een droom hoeft te zijn.

Hond op vakantie italie
Hond op vakantie italie

Een vakantie naar Italië met je hond is een fantastische manier om onvergetelijke herinneringen te creëren. Met de juiste voorbereiding en een beetje onderzoek kun je zorgen voor een soepele en plezierige ervaring voor jou en je hond. Italië’s rijke culturele erfgoed, gecombineerd met zijn natuurlijke schoonheid, maakt het een ideale bestemming voor de avontuurlijke huisdiereigenaar. Dus waarom zou je wachten? Begin vandaag nog met het plannen van jullie volgende grote avontuur!

Twijfel je nog of het goed is voor je hond om hem mee te nemen op vakantie? Lees hier waarom het juist goed is!

Vijf veelgestelde vragen over je hond in Italië

Is Italië een hondvriendelijk land?

Italië is zeker een hondvriendelijk land en daarom een perfecte bestemming voor een vakantie met je hond. Uit mijn ervaring zijn honden in veel restaurants en verblijven, waaronder hotels, campings en huizen welkom. Het land heeft veel mooie landschappen te bieden en daarom perfect voor mooie wandelingen met je hond.

Heeft mijn hond vaccinaties nodig voor Italië?

Ja, je hond moet 21 dagen voordat je vertrekt zijn ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid). Dit moet door de dierenarts zijn aangetekend in het paspoort.

Is een muilkorf voor mijn hond verplicht in Italië?

Officieel moet je hond in het openbaar en in het OV een muilkorf dragen en aangelijnd zijn in Italië. Nu wordt er op deze regels niet streng gecontroleerd, maar je kunt er wel een boete voor krijgen. Mocht je nou wel worden gecontroleerd, zorg dan altijd dat je een muilkorf bij je hebt en deze ter plekke bij je hond kan omdoen.

Hoe moet ik mijn hond met de auto vervoeren in Italië?

In Italië geldt de regel dat er één hond los in de auto vervoerd mag worden mits deze de bestuurder niet hindert. Wil je twee of meer honden vervoeren in de auto, dan is het verplicht om ze in de kofferbak in een autobench, reiskennel of achter een hondenrek te vervoeren.

Mogen honden overal zwemmen in Italië?

Zwemmen is voor honden op veel plekken in Italië streng verboden, hier staan boetes tot €500,00 op. Informeer altijd bij de lokale autoriteiten of campinghouders of het toegestaan is voor je hond om te zwemmen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *